Kynningsrud Prefab AB gjuter vackra kajelement åt Karlstads hamn

30 väggelement motsvarande en sträcka på totalt 150 meter kommer klädda med Svenska granitblock att pryda Karlstads hamn. Aldrig tidigare har liknande element som denna skådats i en betongfabrik.
Det började med att PEAB gjorde en enkel beställning av släta väggelement till kajen i Karlstads hamn, och skulle själva klä dessa från sjösidan med 180 kilo tunga granitblock.
Bengt Hansson på Kynningsrud Prefabs projektavdelning kom med förslaget att fabriken istället kunde försöka göra denna beklädnad.
Ett provelement tillverkades och resultatet överträffade allas förväntningar. Det slutade med att företaget tog på sig hela jobbet med att gjuta in granitblocken direkt i prefabrikationen.

Montage av detta fantastiska projekt startar redan V18 och löper på fram tills det skall stå klart V23.

Kynningsrud Prefabs stora styrka är just den här typen av uppdrag där företaget tillsammans med beställaren utvecklar lösningar och hittar möjligheter för att få till bästa resultat.
– Vi är inte rädda för att prova oss fram när det gäller utveckling av fabrikens möjligheter och samarbetet med våra beställare, säger produktionschef Lars Andersson.

Leave A Comment