Slussrenovering med mobilkranar i Trollhätte Kanal

Ett omfattande underhållsarbete i Trollhätte kanal har i dagarna påbörjats. Nordic Crane Kynningsrud är med i renoveringsarbetet.
Den 82 km långa kanalen sträcker sig från Vänern till Kattegatt. Det är nu dags för de sex slussarna mellan Vänersborg och Lilla Edet att få sin kontinuerliga upprustning och Nordic Crane Kynningsrud är med i renoveringsarbetet.

Innan renoveringen kunde påbörjas måste vattenflödet så klart stoppas och kanalen tömmas på vatten. Det är enorma mängder vatten det rör sig om, närmare bestämt 21 miljarder liter som pumpades ut från slusskamrarna. Första dagen på stoppet var fyra kranar på 60 till 100 ton på plats och lyfte ner nålar och sättare för att stänga av flödet i kanalen.

I drygt tre veckor framöver har vi fem kranar mellan 30 och 60 ton igång i två-skift från tidig morgon till sen kväll. Dessa kommer att arbeta med allt ifrån att lyfta bort bergsskrot till att byta ut slussbottnar av trä ur den tömda kanalen. Det kommer även att bli en del korgkörning när slussväggarna skall underhållas.
Den 19 september öppnas kanalen igen för trafik.

Leave A Comment