Tilläggsorder på fasadväggar till rekordprojekt!

Det var i augusti 2015 som affären blev offentliggjord att Kynningsrud Prefab ska leverera betongstommen till Mölndals Galleria, en order som nästan tangerar hela 110 000 000 kronor. Innan årsskiftet blev det klart att vi även ska leverera cirka 9 400 kvm fasadväggar till projektet.

Olika typer av fasadväggar

– Det känns väldigt glädjande att även få möjligheten att leverera fasadväggarna till ett av Västsveriges största samhällsbyggnadsprojekt, säger Jon Blomberg, försäljningschef på Kynningsrud Prefab.
– Storleken på denna tilläggsorder motsvarar normalt ett större projekt. Det vittnar om hur stort Mölndals Galleria som projekt egentligen är, berättar han.

Förutom standardgråa väggar innehåller projektet mönstrad betong och matrisgjutna väggar. En matrisgjuten vägg innebär att man förbereder gjutbordet med tex träformar som ska bilda ett mönster eller figursättning på den färdiga väggen.

Satsar på utveckling av fasadväggar

Inom fasadsegmentet besitter Kynningsrud Prefab en hög kompetens som vi det senaste åren strategiskt satsat på att utveckla. Numera kan Kynningsrud Prefab tillverka de flesta fasadtyper som efterfrågas på marknaden, bland annat terrazzoslipade, strukturslipade, infärgade i olika färger, frilagda och tegelfasader.

 

Här kan du hitta mer information om hur Mölndals Galleria blir när det öppnar 2018.

Leave A Comment