Prefabs transporter blir miljövänliga

29 januari meddelade Uddevalla Lastbilcentral AB i ett pressmeddelande att dom byter bränslet för sina lastbilar från miljöstörande diesel till det betydligt miljövänligare bränslet HVO.

Miljövänlig bränsle – en miljövinst för alla

HVO är en förkortning av Hydrerad Vegetabilisk Olja och kan tillverkas av olika typer av råvaror som vegetabiliska oljor och animaliska fetter, vilka i sin tur processats för att bli drivmedel för dieselmotorer.

– Vi kommer att använda Preems HVO Diesel100 som är baserad på förnybar råvara till 100 %. Råvaran är slakteriavfall (ej palmolja). Det gör att fordon som tankar med produkten har en koldioxidbesparing på 88 % jämfört med om fordonet som skulle använt helt fossil diesel. De totala föroreningarna är mindre än 1 mg/kg, att jämföras med vanlig diesel som har utsläppsvärden upp mot 24 mg/kg, berättar Uddevalla Lastbilcentral.

– Som stor beställare av transportuppdrag är det med stor glädje vi ser att Uddevalla Lastbilcentral ligger i framkant med det mest miljövänliga drivmedlet. Denna åtgärd ligger helt i linje med Kynningsruds omfattande miljöarbete, säger Joachim Lindroth, VD Kynningsrud Prefab AB.

Här kan du kan läsa mer om övergången till miljövänliga HVO.

Leave A Comment