Grundläggning för ny väg i Lørenskog

Jobben som Kynningsrud Fundamentering utfører på Lørenskog er i størrelsesorden 10 millioner kroner. Her skal ca. 3200 kvadratmeter spunt i kraftig dimensjon AZ46-700 rammes med maskinen Junttan PMx22, kran og fritthengende vibro. Spuntvegger skal settes for å holde massene på plass. Spunten skal stikke opptil 5 meter opp i lufta, som ferdig konstruksjon, fordi det skal bygges en vei mellom spuntveggene.

Gode løsninger for forankring av spuntveggene

All spunten skal dybles med enten 60 eller 90 mm i diameter dybler, og er permanent stagforankret.

– Ferieavvikling betyr en god del skifte i mannskap, men Mikael Larsson har for det meste fungert som bas på prosjektet, med unntak av noen ferieuker. Prosjektets fremdrift har støtte på noen utfordringer underveis, men spunten er i bakken, og vi nærmer oss ferdigstillelse, forteller Vegard Lucasen, som er prosjektleder i Lørenskog.

– Der det er motstående spuntvegg blir det lagt horisontale lissestag som produseres på plassen mellom spuntveggene, forklarer han.

– Der det ikke er motstående spuntvegg er stagene boret inn i berg. Norsk Boreteknikk har stått for denne boringen, fortsetter han.

Stagene produseres på Valle, hvor Christian Gundrosen er «stagsjef». Dette fungerer meget bra.

Les mer på Lørenskog kommunes egne prosjektsider

Comments are closed.