Bostäder vann markanvisningstävling i Borås Stad

Vi är stolta och glada över att tillsammans med Semrén & Månsson Arkitektkontor ha fått förtroendet att förverkliga projektet Eken 15 i Parkstaden, Borås genom en tävlingsvinst.
– Kynningsrud Bostäder kommer låta uppföra två eleganta byggnader inspirerade av befintliga hus i Parkstaden, berättar VD Olof Olausson.

 

Med närhet till både centrum och natur finns i Parkstaden möjlighet till fantastiska bostadskvaliteter. Här finns gemenskapen, flerbostadshusets bekvämlighet i kombination med villakänsla och trädgårdslandskap.

Den befintliga kulturmiljön ger en trygg inramning och grund för nya byggnader.

Eken 15 står inför en omvandling med möjlighet till att komplettera stadsdelen med två nya byggnader. Kombinationen av enhetlighet och variation är en riktlinje i förslaget, inspirerat av de kvaliter som finns i området idag. Omsorg kring gestaltning av byggnader och mark är av stor vikt både av respekt för omgivningens historia men även för att skapa goda bostadskvaliteter.

Hållbarhet är viktigt

En hållbar planering av byggnation både när det gäller process, materialval, installationer och ny teknik är en utgångspunkt för projektet. I fokus har vi en hållbar livsstil för de boende både gällande ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Projektet utformas med god tillgänglighet enligt dagens krav på mångfald och komfort. Här finns plats för såväl den lilla, unga familjen som äldre par med utflugna barn.

Gott boende

Husen utformas med en putsad fasad i ljusgrön nyans, har en klassisk fönstersättning, vackra tak och markerade entréer. Samtliga lägenheter har balkong eller en privat uteplats i den generösa trädgården där det även finns plats för odling och gemensam uteplats.

Detaljplan för projektet är klar och byggstart planeras till 2022.

 

 

 

 

 

Comments are closed.