NSP Aid i Kenya: Sjukskötaren Samuel

För 10 år sedan var Kynningsrud med och öppnade det första barnhemmet. Då träffade vi 14-årige Samuel Charo, som drömde om att bli läkare.

Samuel är föräldralös och hade anlänt till barnhemmet två år tidigare. Samuel gjorde ett starkt intryck på oss som var på plats från Kynningsrud, när han berättade om sitt liv och sina framtidsdrömmar. Han ville bli läkare.

To smilende personer, Samuel og Kirsti

Samuel med Kirsti Finsal, som var med från Kynningsrud till Kenya.

Utbildar sig till sjukskötare

Alla barn har drömmar. I höstas besökte Kynningsrud återigen barnhemmet i Kenya, och möttes av Samuel som var mycket glad och nöjd. Han berättade att han snart tar sin examen – inte som läkare, utan som sjukskötare! Samuel är en av många som har fått ett nytt liv genom NSP Aid. Det visar att det är hjälper att bidra, och det ger Kynningsruds vision  ”glädjen är att vara till nytta” en helt annan dimension. Det är inte bara många barn som räddas – den enskilda individen har i sin tur en positiv effekt, så vårt bidrag gör verkligen skillnad.

Malaika Charity Farm – ett nytt projekt

Opparbeidet og inndelt jorde for dyrking av mat i Kenya i Afrika NSP Aid är en välskött organisation och eldsjälar ser till att de ekonomiska resurserna används på rätt sätt och upprätthålls. Planeringen är långsiktig och strategisk. Nyligen köptes en 200 hektar stor jordbruksmark, Malaika Charity Farm, och förutsättningarna är på plats för att kunna producera så många som tre skördar per år. Det har borrats efter vatten och åkrarna är säkrade med elefantstängsel. Detta ska producera mat till alla barn som NSP Aid hjälper.

Vi kan alla vara med om att skapa möjligheter för att barnen ska kunna förverkliga sina drömmar.

 

Du hittar mer information om NSP Aid här.

Kynningsrud vill ge tillbaka till samhället. Läs mer här.

Kolla reportage i vinterns KynningsrudNytt

Comments are closed.