GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

En viktgräns på 40 ton var inget problem i Postbyen i Köpenhamn.

Nordic Crane demonterar bommen på rödvit mobilkran på byggplats

En viktgräns på 40 ton var inget problem i Postbyen i Köpenhamn. Nordic Crane var på plats med en kreativ lösning som inte setts tidigare. 

I centrala Köpenhamn fanns tidigare ett postkontor – det har nu ersatts av moderna skyskrapor. När skyskraporna är klara måste en tornkran oftast tas bort, och för CG Jensen och Normas var Nordic Crane på plats med en kreativ lösning som inte setts tidigare.

Nordic Crane hittar kreativa lösningar

När du behöver en mobilkran som väger 60 ton men som endast kan väga 40 ton vid påkörning, då är goda råd dyra. Men uppdraget vändes ut och in, och till slut kom lösningen – vi tar bort bommen från kranen, och sätter bara på den igen när vi är på plats.

Hemma i gården testades lösningen, ingen hade provat något liknande tidigare. Efter en lyckad generalrepetition gick Mikkel Eriksen in till kunden och gav grönt ljus. Allt var klart.

Vi gjorde jobbet på ett imponerande sätt. Vår erfarne kranförare Per Houmann lyckades ta ner tornkranen i sektioner med millimeterprecision, och det var till stor glädje för kunden. Efteråt körde vi planen baklänges, tog bort bommen och körde ut.

Utrustning som används för uppgiften:  200 tons Liebherr mobilkran, 165tm Palfinger lastbilskran, 135tm Palfinger lastbilskran

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.