GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Grönt för Green Storage

Två män och en kvinna i skyddskläder och med hjälm ute på en byggarbetsplats.

Kaffet är nybryggt och solen skiner in genom barackfönstren. Niklas och Xhavit pratar stolt om det sjunde projektet för Green Storage 

– Det finns ett växande behov av förvaring och det är otroligt roligt att vi även denna gång fått förtroendet att bygga för Green Storage, säger Niklas Andersson. 

Niklas är platschef och tillbringar dagarna på byggarbetsplatsen i Kvillebäcken på Hisingen i Göteborg. Här jobbar han tillsammans med sin kollega, Xhavit Salihu som är projektingenjör på Kynningsrud Bygg. Xhavit arbetar inte bara på detta projekt utan också på fler runt om i Sverige, vilket innebär en del resande för honom.

Hur går det här på bygget då? frågar vi.

– Det går framåt men tar lite tid att komma igång. Vi ska bland annat ha starttillstånd för tre olika byggskeden och det finns andra krav för miljösanering som är viktiga att ta hänsyn till. Det är många detaljer som ska falla på plats så det gäller att vara drivande i alla frågor, säger Niklas.

Det är han dock van vid. Själva byggjobbet är ganska likt tidigare projekt han drivit, som till exempel byggnaden för JumpYard i Kungsbacka. 

– Genom att ta del av den erfarenhet som vi har samlat på oss genom åren när vi byggt 24 Storage går det väldigt smidigt att bygga den här typen av projekt, säger han. 

Grönt för miljön

Niklas berättar att Kynningsrud Bygg har en miljöplan som de arbetar efter.
– En miljöplan underlättar för oss att systematiskt arbeta för att hela tiden bli bättre. Vi minskar transporter, jobbar med avfall och gör vad vi kan i samband med beställningar. En del är att vi jobbar med planeringen och logistiken, så att vi inte köper in varken för mycket eller för lite. Framför allt ska vi uppfylla myndigheternas krav.

– Mest av allt vill vi kunna gå ett steg framför i branschen och göra lite mer än andra aktörer, säger Niklas och Xhavit.

Ett bra gäng

– Vi är ett bra gäng på Kynningsrud Bygg. Ett trevligt kärnteam som jobbar bra ihop och det tror jag att vi alla tycker, säger Niklas.

Xhavit håller med.

– Det känns bra nu. De projekt vi har haft det senaste året har gått bra. Nu ser vi fram emot att marknaden snart vänder igen och då är vi redo för fler projekt här på västkusten, säger han med optimism.

Text: Eva Kynningsrud
Foto: Ann-Christin Folmer

Nordisk man med kort, mörkblont hår och ljusblå skjorta

Kontaktperson för projektet

Alexander Bryngelhed
Projektchef Kynningsrud Bygg

0708 244 565
alexander.bryngelhed@kynningsrud.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.