GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Kynningsrudpriset till Tore Karlsen i Haldens brottningsklubb

tre menn står på en beachvolleyball-bane, personen i midten har mottatt en pris og bukett

Under NM i sandbrottning lördagen den 15 juni fick en överraskad Tore Karlsen ta emot Kynningsrudpriset för 2023. Tore är en eldsjäl i klubben i Halden och har ett brinnande engagemang för barn och unga i klubben.

Haldenklubben Fredriksten brottningsklubb anordnade norska mästerskapet i sandbrottning på bryggan i stan och det var en rörd eldsjäla som belönades med priset av Torkil Kynningsrud tillsammans med Haldens idrottsråds Stian Mjølnerød-Lie medan stora delar av brottningsnorge var närvarande.

– Jag hade inte föreställt mig att jag skulle få det priset, sa en rörd Tore Karlsen vid utdelningen.

Brinner för barn och unga

Tore är inte bara mån om att de unga ska bli bra brottare. Han inspirerar, vägleder och är en supporter och god förebild för dem. Han ser individen och hjälper dem att nå sina mål och drömmar. Han går inte ur vägen för att laga god mat efter träningen så att de inte går hem hungriga.

Tore är själva hjärtat i ”+15-projektet”. Här träffas barn och unga på fredagar för både brottning, lek och umgänge. Syftet är att få de unga bort från gatan och in i en trygg miljö. Han har också idén till klubbens tjejsatsning.

Nomineringen

I klubbens nominering skrivs:

Tack vare Tore upplever våra unga inte bara idrottsglädjen, utan också en känsla av samhörighet. Han ger dem inte bara färdigheter på mattan, utan också färdigheter för livet.”

Kynningsrud gratulerar Tore Karlsen; en värdig vinnare av priset.

Läs omtalet i Halden Arbeiderblad (+)

Om Kynningsrudpriset

Kynningsrudpriset är ett samarbete mellan Halden Sportråd, Halden Arbeiderblad och Kynningsrud. Priset delas årligen ut till en individ eller grupp knuten till Haldens idrottsråd. Vinnaren ska ha gjort en anmärkningsvärd insats som lett till konkreta resultat inom barn- och ungdomsidrotten i Halden. Syftet med priset är att motivera inkluderingen av utsatta grupper i idrotten och att hålla barn och ungdomar i idrott över tid. Priset är 15 000 NOK som ska användas till fortsatt arbete med barn och unga.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.