GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Uppfinnar-Jocke-företaget

Bara ett stenkast från de höga tornen hos kabeltillverkaren Nexans ligger nischföretaget Protoservice. Den mekaniska verkstaden har hyrt lokaler av Kynningsrud Eiendom i Halden sedan 2011.

VD Gudmund Mosebekk är nöjd. Han har precis flyttat verkstaden en grind längre bort i samma byggnad. Här i nyrenoverade lokaler finns både nytt brandskyddssystem, ny LED-belysning, ny värmepump, högre grind och inte minst – en traverskran.

– Vi är så otroligt glada över att ha fått traverskranen! Det underlättar vårt jobb så mycket när vi ska flytta saker, både från golvnivå och från de högt placerade förvaringshyllorna, säger Gudmund.

Tycker om utmaningar

En stor och viktig kund för Protoservice är Nexans, ett av stadens hörnstensföretag. De behöver ständigt smarta lösningar, så Gudmund och hans tre anställda får alltid nya spännande uppgifter att lösa i sin verkstad.

– Bäst gillar vi att få uppdrag som kan ge oss en liten utmaning. Serieproduktion är inte för oss. Vi har inget 8 till 16-jobb heller, utan ger gärna 110% för våra kunder, ler Gudmund.

– Närmare 20 sådana här är det närmaste vi kommer serieproduktion, säger Gudmund.

Cykeltransport

Inne i verkstaden står två coola cyklar som Protoservice använder när de ska in i Nexansområdet.

– Området på Nexans är stort, och det är inte så lätt att ta sig in med bil, så transportcyklarna fungerar utmärkt när vi ska in med utrustning och verktyg, förklarar Gudmund.

Vår vaktmästare, Geir-Arne Høvik, är också på plats. Han är den som har mest direktkontakt med hyresgästerna och har bara positiva ord att säga om Gudmund och hans team.

– Jag vet att Protoservice har ett väldigt gott rykte som problemlösare. För mig som vaktmästare är det otroligt uppskattat att ha hyresgäster som hjälper sig själva, skryter Geir-Arne.

Solen skiner, det är maj, livet leker och alla är glada och nöjda. Kan det bli bättre?

Vaktmästare i Kynningsrud Eiendom, Geir Arne Høvik (till vänster) är mycket nöjd med samarbetet med hyresgästen Gudmund Mosebekk.

Av Ann-Christin Folmer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.