GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Äventyrlig utveckling på Nordic Crane

Nordic Crane upplever en äventyrlig utveckling i hela Skandinavien med en total tillväxt på 30% under det senaste året. De senaste åren har vi etablerat nya divisioner och förvärvat kranföretag på flera orter i Norge och i Sverige, tillväxten i Stockholmsområdet har varit särskilt glädjande, men hela Sverige är en utvecklingsarena för oss. Förra året etablerade vi Nordic Crane i Danmark, vilket har gett hela Nordic Crane ett stort lyft.

-Vår kranverksamhet har haft stor tillväxt och positiv utveckling de senaste åren. En gedigen och engagerad koncernledning är viktig i den fortsatta utvecklingen, säger Pål Kynningsrud, styrelseordförande för Nordic Crane och VD för Kynningsrud.

Morten Heli-Hansen tillträder den nyinrättade rollen som VD för hela Nordic Crane från och med den 15 februari 2023. Morten har lång erfarenhet från företaget och leder idag den svenska kranverksamheten. Utnämningen av Morten till VD för hela Nordic Crane ligger i linje med vår strategi för fortsatt tillväxt och utveckling i Skandinavien. Koncernledningen består även av Eirik Kynningsrud som vice VD och Audun Bøhn-Kristiansen som CFO. Pål Kynningsrud är styrelseordförande.

Det blir inga förändringar i själva kranbyggnaderna. Eirik Kynningsrud fortsätter som VD för Nordic Crane AS (Norge), Morten Heli-Hansen som VD för Nordic Crane AB (Sverige) och Casper Petersen som VD för Nordic Crane A/S (Danmark).

Stora investeringar och Heavy Lift
Nordic Crane har under de senaste sex åren satsat stort på både kranar och företag. Detta i kombination med duktiga och serviceinriktade medarbetare gör att vi nu står bättre rustade för vidareutveckling av ett redan gediget och framtidsinriktat kranföretag. Heavy Lift med stora kranar är ett av våra områden vi fokuserar på speciellt. Heavy Lift omfattar allt från avancerade lyftsystem till självgående släp med stor lyftkapacitet, så kallade SPMT, men även våra största kranar. Vi har flera nya stora kranar och en ny 650 tons bandkran kommer att levereras i slutet av februari.

Totalleverantör i Skandinavien
Våra kunder arbetar över hela Skandinavien inom områdena bygg, industri, infrastruktur, vindkraftsutveckling, betong och projektlösningar. Vi arbetar varje dag för att bli en ännu bättre partner för våra kunder, med ett ständigt fokus på kvalitet, service och inte minst säkerhet.

Nordic Crane är en totalleverantör av lyfttjänster med mobilkranar och kranbilar, vi levererar specialtransporter och specialkranar samt Heavy Lift och konstruktion/planering av lyftuppgifter. Koncernen omsätter idag cirka 1 miljard NOK och med över 350 kranar och cirka 400 anställda levererar vi allt från enkla uppdrag till projekt som kräver helhetslösningar från planering till genomförande. Vi är bland de marknadsledande inom vårt segment i Norge, Sverige och Danmark.

Nordic Crane är ett helägt dotterbolag till Kynningsrud AS.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.