GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Danskt kranbolag blir en del av Nordic Crane

Det danska företaget Kran-Kompagniet AS blev den 21 juni en del av Nordic Crane, efter att ägarna sålde 70% av verksamheten till ett av Skandinaviens ledande kranföretag. Det innebär att Nordic Crane blir en totalleverantör av alla typer av lyft även i Danmark.

För mer än tio år sedan kom bröderna Morten Eriksen och Mikkel Eriksen överens med sin gode vän Casper Petersen om att följa drömmen om att starta en egen mobilkranverksamhet. Nu säljer de det mesta av verksamheten för att bli ledande i Danmark tillsammans med Nordic Crane.

– Vi har haft 10 riktigt bra år med stor framgång, men om vi ska ta del av de riktigt stora uppgifterna i Danmark måste vi ha en större volym. Vi ser fram emot detta, och tillsammans med Nordic Crane kommer vi att utvecklas för att ta en större andel av den danska marknaden, säger Morten Eriksen, delägare i Kran-Kompagniet AS.

– Kran-Kompagniet är ett solidt företag och väletablerat i Danmark. Vi har länge letat efter en partner i Danmark och med Kran-Kompagniet fick vi en bra matchning. Vi ser fram emot ett danskt äventyr som väntar där ute, säger Morten Heli-Hansen, VD för Nordic Crane.

– Avtalet markerar en milstolpe, eftersom Nordic Crane nu är representerat i hela Skandinavien, säger Pål Kynningsrud, koncernchef för Kynningsrud-koncernen som äger Nordic Crane.

Kran-Kompagniet kommer profileras som Nordic Crane och kommer även fortsättningsvis att ledas av Casper Petersen med Morten och Mikkel Eriksen i de danska avdelningarna på Själland och Jylland.

 

För ytterligare information:

Casper Petersen +45 53381174 / casper@kran-kompagniet.dk

Morten Heli-Hansen +45 30189020 / morten.heli-hansen@nordiccrane.com

 

Om Kran-Kompagniet:

Kran-Kompagniet grundades 2011 och är specialiserade på att lyfta allt som kan nås med en mobilkran. Företaget utför kranuppgifter och specialtransporter och kör både i Danmark och internationellt med alla typer av gods.

Om Nordic Crane:

Nordic Crane är ledande i Skandinavien inom mobilkranar, lastbilskranar och transporttjänster. Nordic Crane har 350 mobilkranar och lastbilskranar och ingår i Kynningsrud-koncernen som har sitt huvudkontor i Halden i Norge. Bolaget har idag verksamhet inom affärsområdena Kran, Fastigheter, Bygg och Bostäder i Sverige och Norge.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.