GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

HMS är första prioritet året runt

På Nordic Crane är HMS första prioritet året runt, men HMS-veckan ger oss möjlighet att rikta strålkastarljuset på de frågor vi anser är särskilt viktiga. I år har fokus legat på arbetsplatsbesök, erfarenhetsöverföring och inblick i varandras arbetsvardag, rapportering av RUH, ergonomi och inte minst social samvaro och kulturbyggande.

 Ringeffekterna av HMS-veckan är många. Under träffarna på de olika avdelningarna knyter medarbetarna ännu tätare band, något som tas vidare in på arbetsplatsen. Utöver kamratskapet blir det alltid bra professionella diskussioner när kollegor samlas på det här sättet. Ämnen som t ex ensamarbete och utmaningar med lastsäkring är bara något av det som diskuterats runt borden på olika kontor under veckan.

-HMS-veckan har en viktig funktion just för att vi tar upp olika ämnen och avsätter extra tid för att vara tillsammans. Vi får en inblick i varandras vardagliga arbetsliv och en bättre övergripande förståelse för de utmaningar vi upplever, säger Nordic Crane AS säkerhetschef Heine Lien.

Det är också tydligt att de anställda utanför uppskattar att få arbetsplatsbesök av chefer och tjänstemän.

-Vi som jobbar mest inne får en större inblick i maskinförarnas praktiska vardag. Det ger oss som arbetar med HMS värdefull input, som vi kan ta med oss ​​i vårt fortsatta arbete. Vi får även möjlighet att genomföra viss utbildning i våra HMS-system, bland annat vårt rapporteringssystem för oönskade händelser och förbättringsförslag, förklarar Jan Vegard Heierdal, säkerhetschef på Kynningsrud.

 Säkerheten först!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.