GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

NSP-Aid i Kenya: Sjukskötaren Samuel

Färgad och vit man står leende bredvid varandra

För 10 år sedan gick Kynningsrud med i stödjandet av NSP Aid och öppnade det första barnhemmet. Vi träffade 14-årige Samuel Charo, som drömde om att bli läkare.

Samuel är föräldralös och hade kommit till barnhemmet två år tidigare. Samuel gjorde ett starkt intryck på oss som var där från Kynningsrud när han berättade om sitt liv och sina framtidsdrömmar. Han ville bli läkare.

Färgad och vit man står leende bredvid varandra
Sjuksköterska Samuel är en fullt utbildad sjuksköterska! Här tillsammans med Ivar Kynningsrud.

Utbildning till sjuksköterska

Alla barn har drömmar. I höstas besökte Kynningsrud återigen barnhemmet i Kenya, och möttes av Samuel som var mycket glad och nöjd. Han berättade att han snart ska göra sin examen – inte som läkare, utan som sjuksköterska! Samuel är en av många som har fått ett nytt liv genom NSP Aid. Det visar att det hjälper till att bidra, och det ger Kynningsruds vision ”glädje är att göra nytta” en helt annan dimension. Det är inte bara många barn som räddas – individen har i sin tur en positiv effekt, så vårt bidrag gör verkligen skillnad.

Malaika Charity Farm – ett nytt projekt

Förberedde och delade mark för odling av mat i Kenya i Afrika

NSP Aid är en välskött organisation och volontärer ser till att de ekonomiska resurserna används på rätt sätt och underhålls. Planeringen är långsiktig och strategisk. Nyligen köptes en 200 hektar stor gård, Malaika Charity Farm, och förutsättningarna finns för att kunna producera så många som tre grödor per år. Vatten har borrats och fälten är säkrade med elefantstängsel. Detta kommer att producera mat till alla barn som NSP Aid hjälper.

 

Vi kan alla vara med om att skapa möjligheter för barnen att kunna förverkliga sina drömmar.

Du hittar mer information om NSP Aid här.

Kynningsrud vill ge tillbaka till samhället. Läs mer här.

Kolla in rapporten i vinterns KynningsrudNewt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.