GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Samarbete i en klass för sig

Ett projekt, mer än 30 kranar och maskiner, över 50 anställda och flera tusen timmars krankörning. Tidigare i år var det klart för revisionsstopp på Borealis i Stenungsund.

Med noggrann planering, stor erfarenhet och samarbete i en klass för sig, antog Nordic Crane utmaningen på rak arm och levererade ”kranmagi” på Västkusten.

Borealis är den enda polyetenproducenten i Sverige, och krackeranläggningen ligger i Stenungsund, 50 km norr om Göteborg. Under flera intensiva veckor våren 2022 fylldes anläggningen med arbetare från ett antal branscher, som tillsammans med Borealis personal skulle inspektera och utföra underhållsarbeten på alla delar anläggningen.

Interna resurser löser utmaningarna
Nordic Crane var förstahandsvalet för att samordna och genomföra alla tunga lyft inne på industriområdet Borealis, eftersom vi har en stor och modern maskinpark, med över 300 mobil- och lastbilskranar i alla storlekar – och lång erfarenhet av säkra revisionsstopp. Stora stopp som detta ger oss möjligheter att skapa synergier och stärker samarbetet mellan våra depåer både i Sverige och Norge. De flesta kranarna kommer naturligtvis från vår egen avdelning i Stenungsund, som har betjänat industrikunder i området i över 50 år, men vi har även hämtat in kranar och kranbilar från avdelningarna i Göteborg, Stockholm, Halland och från norska avdelningar.

Noggrann planering
I projekt som detta är det många inblandade och mycket som ska planeras. Även utanför portarna på Borealis. Allt från samordning av kranar och personal till dygnet runt-drift, men också transport, logi, fakturering och andra administrativa uppgifter. Nordic Crane levererar en ”fullservicelösning” med maskiner, tunggods, projektledning, administration och Säkerhet, och det är viktigt för oss att vara en bra samarbetspartner för kunden.

– Det läggs ner mycket arbete inför sådana projekt, där till exempel vår Engineering-avdelning bidrar med stor och viktig expertis. Bra planering är nyckeln till framgång, säger VD:n Morten Heli-Hansen.

Projektledaren Mats Frölin och säkerhetschefen Erik Everbrink berättar att alla involverade i projektet har gjort ett utmärkt jobb och förtjänar en guldstjärna.

– Det är mycket man måste tänka på, och alla gör sitt yttersta för att prestera lite extra. Vi vill berömma alla som tar säkerheten på allvar i sitt dagliga arbete. Alla vet att ”Säkerheten först” gäller hos oss, säger de.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.