GLÄDJEN ÄR ATT VARA TILL NYTTA!

Utvecklar nytt havsnära projekt i Västerport, Varberg

Kvartalet Baderskan Varberg - Arkitekt Johannes Norlander Arkitektur

Development Partner och Johannes Norlander Arkitektur vann hösten 2019 en markanvisning i den nya stadsdelen Västerport i Varberg. Stadsdelen får ett unikt havsnära läge nära den gamla stadskärnan och stationen som följd av att industrihamnen och stationsområdet flyttas.

I dagarna har ett samarbetsavtal tecknats som innebär att Development Partner och Johannes Norlander Arkitektur kommer genomföra projektet tillsammans med Kynningsrud Bostäder. Genom samarbetet adderas ytterligare bostadsutvecklingskompetens och stabilitet i genomförandefasen.

Omfattar kvarteret ”Baderskan”

Projektet omfattar kvarteret Baderskan vilket är beläget vid det blivande Hertiginnan Ingeborgs torg i hjärtat av Västerport. Här kommer uppföras ett bostadskvarter med ca 40 bostadsrättslägenheter samt publika verksamhetslokaler i markplan. Byggnaden som är upp till 6 våningar planeras att uppföras i trä och med en grönskande takterrass och takbeklädnad av sedum.

– Vi ser fram emot ett samarbete med Kynningsrud Bostäder och att få förverkliga projektet tillsammans. Det känns mycket bra att ha med en värderingsstyrd aktör som har samma vision för området och projektet som vi, säger säger Johannes Norlander på Johannes Norlander Arkitektur och Mikael Fjällglim på Development Partner.

– Varberg har fantastiska kvaliteter och de nu pågående och planerade infrastrukturprojekten kommer bidra starkt till stadens fortsatta utveckling och till att skapa bra stads- och boendemiljöer. Vi på Kynningsrud tycker att den projektidé och de ambitioner som Development Partner och Johannes Norlander Arkitektur presenterat för kvarteret Baderskan håller väldigt hög nivå. Vi ser fram emot att tillsammans med dem och Varbergs kommun skapa förstklassiga bostäder i Västerport, säger Olof Olausson, VD Kynningsrud Bostäder

Projektet kommer säljstartas hösten 2024 och byggstart planeras till årsskiftet 2024/2025.

 


Development Partner är en oberoende aktör med drivkraft att utveckla mark- och fastighetsprojekt som bidrar till högre livskvalitet samt ett mer hållbart och klokt samhälle. Fokus är affärsnyttan i slutprodukten, genom proaktivitet och helhetssyn. Övertygelsen är att detta enbart kan uppnås genom samverkan. En samverkan byggd på insikten om att ingen kan allt. Därför är gemensamma målbilder centralt för vår ambition.

Johannes Norlander Arkitektur är ett kontor som drivs i en fri, konstnärlig anda men som samtidigt har en stor förståelse för det industriella byggandet, styrande regelverk och stadens utvecklingsprocesser. Viljan att åter bygga i egen regi, i större skala, kommer från en strävan att återta en mer klassisk arkitektroll med ett stort ansvar för att gestaltningen, genomförandet och att ekonomin går ihop.

Kynningsrud Bostäder utvecklar bostäder och bostadsområden – och alltid med kundens behov i fokus. Bolaget ingår i norska Kynningsrudgruppen, med 400 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljard SEK. Varje dag arbetar vi med att lyfta högt, bygga hållbart och förvalta förnuftigt över hela Norge och Sverige, hela tiden med visionen ”Glädjen är att vara till nytta”.

 

Kontakta gärna

Mikael Fjällglim
VD Development Partner
0765-55 83 63
mikael.fjallglim@developmentpartner.se

Johannes Norlander
VD Johannes Norlander Arkitektur
0707-56 01 48
johannes.norlander@norlander.se

Olof Olausson
VD Kynningsrud Bostäder
0790-65 35 01
olof.olausson@kynningsrud.se

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.