Glädjen är att vara til nytta!

Bra anda på Jumpyard i Kungsbacka

Projektet för Jumpyard närmar sig nu sitt slut. Byggnaden har blivit ett landmärke från motorvägen. På byggarbetsplatsen löper allt bra på, och slutförande arbeten pågår när platsschef Niklas Andersson bjuder oss på kaffe och en trevlig pratstund.

Sedan i somras har mycket hänt på byggarbetsplatsen i Kungsbacka, söder om Göteborg. Under förra vintern utfördes schakt och grundläggning med spetsbärande betongpålar för att bära en gedigen betongplatta som klarar stora laster.

. Stommen restes under sommaren och i oktober tonar den majestätiska 20 meter höga byggnaden med sin fasad i olika kulörer och nyanser upp sig och blir ett nytt landmärke för området när man passerar på motorvägen.

– Tack vare engagerade och professionella medarbetare, projektörer och entreprenörer har hela processen trots sina utmaningar löpt på mycket bra utan några större problem, berättar projektchef Alexander Bryngelhed.

– Arbetet löper bra på och vi kommer att överlämna projektet i tid til kunden, säger platschef Niklas Andersson över kaffet när vi kommer på byggarbetsplatsbesök i oktober.

Bra arbetsmiljö

– Jag jobbar både mycket och bra ihop med vår arbetsledare Stefan Carlsson. Samarbetet med underleverantörerna som jobbar på projektet fungerar också utmärkt, säger Niklas. Det blir även tid om en pingismatch då och då på rasten. Man måste ju också tänka på att en bra arbetsmiljö är viktig.

Niklas Andersson har spelat bordtennis i sin barndom, och har en pytteliten fördel när matcherna ska spelas på rasten.

Förberedelser inför överlämning

Samtidigt som Kynningsrud tillsammans med sina underentreprenörer arbetar vidare för att färdigställa väggar, målning, mattor och installationer planerar Jumpyard sin nyetablering för fullt.

– Det ska in otaliga lastbilar med utrustning så som studsmattor, linabanor, klätterväggar och fotbollsplaner, när projektet överlämnas veckan innan jul, berättar Niklas.

I januari planeras det för att Kungsbackaborna ska kunna studsa för fullt i den nya anläggningen, något många kan se fram emot.

– Ja, här kommer man att ha mycket skoj och bra stämning från 2021, avslutar Niklas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få uppdateringar och nyheter direkt i din inkorg.